COACHING

‘Uitgangspunt is: ga uit van je kracht’

Werkgerelateerde vragen van werknemers en particulieren staan centraal. Welke richting wil ik op, wat past bij mij? Wat vind ik écht belangrijk? Hoe kan ik mijn grenzen beter aangeven? Hoe kan ik beter prioriteiten stellen? Hoe kan ik mijn gevoel beter volgen? Hoe kan ik meer initiatief nemen? Wat zien anderen in/aan mij? Welke communicatiestijl is (voor mij) effectief? Hoe kan ik mijn communicatieve vaardigheden vergroten? Doel is het vergroten van je bewustzijn, het krijgen van meer inzicht in je eigen kunnen en handelen en het vergroten van competenties.

Ik volgde diverse coachingsopleidingen, ondermeer bij de Inspiration Company (1 jarige opleiding), de Coaching Academy International, New Life University (NLP Practitioner en Master), Phoenix Opleidingen (Transactionele Analyse), NTPI (Systemisch werk, basis en verdieping) en de TA Academie.

Iemand start altijd met een intakegesprek, waarbij de doelstellingen bespreken worden en we kijken of het klikt. Samen stellen we vast wat nodig is. Vaak is er ook een gesprek met de leidinggevende erbij. Alle gesprekken zijn vanzelfsprekend vertrouwelijk. Soms kunnen een paar gesprekken al genoeg zijn. En soms hebben we er wat meer nodig. Tussen de gesprekken door gaat de deelnemer zelf aan de slag met huiswerkopdrachten.