Klantreacties

“Marian een prettige leidinggevende met oog voor de cultuur, de mens en de organisatie. Ze is goed in staat om ieders krachten te ontdekken en deze vervolgens volledig in te zetten. Ze motiveert door een goed voorbeeld te zijn en de mensen uit te dagen verder te kijken en denken dan hun dagelijkse routine. Bij het opzetten van de organisatie wil Marian graag de feiten op tafel en op basis daarvan handelen met inachtneming van de mensen die het betreft.”

Stefan Groen, channelmanager Erasmus Universiteit Rotterdam, 2018

“Marian is een zeer ervaren, succesvolle verandermanager. Bonuspunten voor haar coachingsvaardigheden en haar humor. Ze helpt haar medewerkers en de organisatie waar ze voor werkt echt vooruit.”

Marsha Tatipikalawan, Directeur Marketing & Communications, Erasmus Universiteit, 2018

 “Marian en ik kennen elkaar van het hogeschool brede Programma Onderwijsinnovatie in Hogeschool Utrecht. Je kunt met elke communicatievraag bij haar terecht: ze denkt met je mee of levert een adequate oplossing. Als facultair innovatiemanager heb ik met haar samengewerkt bij de vormgeving van brede dialogen en workshops over innovatiethema’s voor docenten en leidinggevenden en allerhande berichtgeving over good practices in onderwijsinnovatie.  Ik heb Marian ervaren als een deskundig, enthousiast en zeer betrokken communicatie adviseur die zowel individuele collega’s als grote groepen professionals kan begeleiden. Daarnaast werkt ze snel en komt ze haar afspraken na. ”

Esther Verboon, manager onderwijsinnovatie Hogeschool Utrecht, 2016

Een greep uit deelnemerreacties Programma Leiderschap voor leidinggevenden van PLUS Retail over Marian als trainer (2012 tm heden):

Marian is..

“Enthousiast en vol passie.. heel positief en duidelijk.. erg motiverend”

“Gaf veel ruimte, stond open voor vragen, goede procesbegeleider, voldoende kennis van de inhoud”
“Prettige persoon, helder en duidelijk. Fijn dat je onszelf de dingen liet bedenken of oplossen.”
“Open en prettige persoon”
“Goede en veilige omgeving gecreëerd en prettige feedback”
“Open, rustig en oog voor iedereen”
“Duidelijk, bindend. Goede luisteraar, geeft positieve feedback. Prettige persoonlijkheid”

“Een hele goede trainer die weet de juiste punten aan te snijden”

Over de inhoud van trainingen voor adviseurs bij Vivium Zorggroep, 2012-2013:

“De inhoud van de training heeft tools geboden om zelf aan de knoppen te gaan draaien. Je hebt zelf meer mogelijkheden dan ik dacht. Het biedt mij de kans om mij hier nog meer in te verdiepen”
“Inspirerend. Geeft tips en tools om krachtiger te worden. Ook leuk dat ik er nu daadwerkelijk mee aan de slag ga!”
“De training heb ik als zeer inspirerend ervaren. Met name dat de training zich richt op je eigen presentatie, op je eigen kracht. Het laat je zien dat jij zelf de belangrijkste speler bent.”

“Marian heeft bij ons verschillende klussen geklaard, waarbij haar veelzijdigheid – communicatieprofessional, manager, trainer en coach – een groot voordeel was. Zij is zowel resultaatgericht en no nonsense, zoals ze zichzelf omschrijft, als een warme persoonlijkheid. Daardoor was het bijzonder prettig én effectief samenwerken met Marian en wist zij de sfeer in het team aanzienlijk te verbeteren.  Belangrijkste resultaat van haar interim-periode is een ge-herorganiseerde afdeling die er weer zin in heeft en herwonnen vertrouwen bij ons bestuur en onze ‘klanten’.” 

Monica van der Garde, voormalig hoofd Communicatie, Faculteit Bètawetenschappen , Universiteit Utrecht, 2010

Marian heeft leiding gegeven aan de fusiesamenwerking en afstemming tussen de commuicatie-afdelingen van de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk, en daarmee professionaliteit en de kwaliteit van medewerkers een flinke positieve impuls gegeven. Ze weet bovendien verschillen en geschillen tussen mensen met diezelfde mensen te slechten. Zij inspireert en enthousiasmeert tot constructieve samenwerking.” 

Marjoke van Pijkeren, voormalig algemeen directeur en gemeentesecretaris Bodegraven-Reeuwijk

“Marian is een slimme, deskundige en heel praktisch ingestelde communicatievrouw. Sterke contactuele eigenschappen, een goede luisteraar. Haar nuchtere kijk op het vak en haar gevoel voor humor hield me vaak in het juiste spoor.”

Hans Elsendoorn, voormalig hoofd Communicatie van omroepvereniging VARA