OVER MARIAN

‘Het is mijn passie om mensen en organisaties te laten bloeien en groeien’

Verbinder, netwerker, aanjager, en bovenal ondernemer! Sinds 2003 ben ik eigenaar van Mulder Communicatie, en inmiddels 29 jaar communicatiedeskundige. Werkzaam als manager, adviseur, trainer en coach. Het werken met teams (als adviseur, manager of meewerkend voorman), mensen in beweging brengen, communicatie in complexe situaties en het begeleiden van interactieve veranderingstrajecten zijn mijn expertisevelden. Communicatie en psychologie vormen de rode draad in mijn werk. De branches waarin ik werk variëren, van retail tot onderwijs en van musea tot borginstellingen en gemeenten.

Waar ik blij van word is als ik iets kan betekenen in (persoonlijke) groei en bewustwording. Als ik ook maar 1 klein verschil voor iemand op een dag kan maken, dan is mijn dag geslaagd. Verder hou ik van het verbinden van mensen en kennis en materie.

Aandachtsgebieden:

  • Communicatiemanager, senior communicatie-adviseur of projectleider. Projectcommunicatie en communicatie in veranderings- en fusietrajecten. Mijn kracht ligt het aansturen van en samenwerken met en in teams, het uitzetten van de grote lijnen en het ontwikkelen van beleid.
  • Communicatietrainer. Ik geef trainingen op het gebied van leiderschap en communicatie. Voorbeelden zijn Persoonlijk Leiderschap, Strategisch adviseren, Klantgericht werken, Communicatietechnieken, Omgaan met veranderingen en Ken je kracht. Daarbij maak ik gebruik van mijn expertise op het gebied van organisaties, communicatie, coaching, systemisch werken, TA, NLP en Agile Projectmanagement. Voor PLUS Retail geef ik inmiddels zeven jaar leiderschapstrainingen: intensieve trajecten van negen maanden per groep.
  • Coach. Ik coach werknemers en individuen op het gebied van persoonlijke groei en (loopbaan-) ontwikkeling. Werkgerelateerde vragen als: waar ligt mijn talent? Hoe kan ik mijn grenzen beter aangeven? Hoe kan ik beter communiceren met mijn omgeving? Hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen? komen aan de orde.
  • Onafhankelijk voorzitter /facilitator: voorbereiden en begeleiden van interactieve sessies, zoals met burgerpanels, bewoners, bestuurders en stakeholders, en intervisiebijeenkomsten.

Ik volgde diverse opleidingen op het gebied van communicatie, trainingen en coaching.

Als vrijwilliger werk ik vooor United World College. UWC zet zich in voor een duurzame en vreedzame wereld door jonge leerlingen tussen de 16-18 jaar oud van zeer diverse achtergronden en culturen wereldwijs gezamenlijk onderwijs aan te bieden.